Värsked mõtted aitaksid maakoolidel püsida

Urmas Suik
, linnastunud külamees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Suik
Urmas Suik Foto: Elmo Riig / Sakala

MEIE ARVAMUSLIIDRITELE meeldib eestlasi nimetada maarahvaks. Tallinna elanike arv – 439 517 kogu Eesti 1,325 miljonist elanikust – niisugust määratlust aga ei kinnita. See tundub olevat romantiline soovmõtlemine.

Minagi sündisin maal, saatsin seal mööda suurema osa oma lapsepõlvest ning seni, kuni ema mu saatust kujundas, õppisin ka maakoolides. Ent niipea kui tekkis võimalus oma elu ise kujundama hakata, on linnaelu mind enam ahvatlenud. Niisiis: väga uus see protsess ei ole.

Otse loomulikult oli elu minu lapsepõlves täiesti teistsugune kui tänapäeval. Üks minu koole asus kodust kaheksa kilomeetri kaugusel ja neid päevi, kui teel võis mõnda autot kohata, et hääletada koolile või kodule lähemale, tuli harva ette. Nüüd on autosid pigem liiga palju ja ühiskond on asunud autostumist piirama. Aga jumal tänatud, et lapsed ei pea enam kaheksa kilomeetri kaugusele kooli jalgsi käima!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles