Mesindus tõmbab noori naisi

Sigrid Koorep
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebruari teisel poolel algavad Viljandis tasulised mesinike kursused, kus õpetatakse samm-sammult kõike seda, mida läheb vaja alustaval mesinikul. Ühtlasi saab koos mesinike liiduga osaleda õppesõitudel, mille algus- ja lõpp-punkt on Viljandis.
Veebruari teisel poolel algavad Viljandis tasulised mesinike kursused, kus õpetatakse samm-sammult kõike seda, mida läheb vaja alustaval mesinikul. Ühtlasi saab koos mesinike liiduga osaleda õppesõitudel, mille algus- ja lõpp-punkt on Viljandis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis oli aastastele mesinikukursustele nii palju tahtjaid, et osa jäi ukse taha, otsustas Eesti mesinike liit korraldada mesinike algkursused ka Viljandis.  

«Seni ei ole seal inimesed küll veel väga vedu võtnud,» tähendas liidu tegevjuht Marianne Rosenfeld, ent meenutas, et kui kaks aastat tagasi sai Viljandis tasuta mesinike kurused tehtud, oli huvilisi palju. «Eelmine kord oli 34 osalejat ja see oli väga suur grupp. Nüüd võtame 20, maksimum 25 inimest, kellega hakkame koos käima.»

Et kursused tulevad tasulised, pole lisakohti plaanis. «Muidu läheks ikka süda haledaks ja jälle oleks 20 planeeritu asemel 30 tulemas. Tasuliste kursuste puhul ei taha suuri gruppe teha, sest kui me läheme taru ümber, ei mahu kõik ära. Ja kui ollakse juba maksnud, siis peab igaühele ikka täie raha eest kvaliteeti olema.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles