Eestlastele meeldib mahedamat sorti mesi

Sigrid Koorep
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teada on, et mesi kristalliseerub aja jooksul ja see on tema loomulik omadus. Mesinikult võib mee aga ka vedelal kujul kätte saada. 

Nagu ütles Mõisakülas tegutsev mesinik Jorma Õigus, ei maksa siis kohe arvata, et mesi on ära solgitud. See on lihtsalt üles sulatatud ja kõik tervislikud omadused on säilinud, kui seda on targasti tehtud. 

Värske linnumagus hakkab vaikselt tahkeks muutuma pärast teist nädalat ja umbes kuu ajaga peaks see olema kristalliseerunud. Mesinikud koguvad mett aga suuremates kogustes ja panevad selle siis tünnidesse hoiule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles