Matapera külas käivad söögilaual kummalise välimusega linnud

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi vallas asuvas Matapera külas käivad ühel lindude söögilaual kaks kummalist lindu, kellesarnaseid varem siin kandis nähtud pole. 

Viljandi vallas Matapera külas elav Johannes Türk märkas kaht lindu, kelle sulestik oli vaid valge ja kollane ning jalad ja nokk roosad, oktoobris. Sealtpeale on nad peaaegu iga päev käinud lindude söögilaual ning nokkinud teri ja pekki nagu teisedki tihased. Samal ajal ei meenuta linnud värvide poolest ühtegi teadaolevat tihaseliiki.

«Mul käib toidulaual igasugu huvitavaid linde, aga selliseid pole ma varem näinud,» lausus Türk.

Pärast fotode uurimist jõudsid ornitoloogid seisukohale, et Viljandi vallas Mataperas pildistatud kaks kolla-valget lindu on leukistlikud rasvatihased, kellesarnaseid pole linnuhuvilised Eestis varem näinud.

«Tegemist on geneetilise värvushälbega,» sõnas ornitoloog Margus Ots ja lisas, et linnuhuviliste jaoks on tegu äärmiselt põneva leiuga, sest rasvatihaste puhul pole varem Eestis selliseid geenimuutusi täheldatud.

Eesti selle aasta linnuks on kuulutatud rasvatihane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles