Noored pärisid linnaisadelt aru

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eri koolide noori oli linnaisadega kohtuma toonud üleskutse netikeskkonnas Facebook.
Eri koolide noori oli linnaisadega kohtuma toonud üleskutse netikeskkonnas Facebook. Foto: Elmo Riig

Eile kogunes Viljandi raekotta rohkem kui paarkümmend põhikooli lõpuklassi ja gümnaasiumiõpilast, et pärida linnaisadelt aru Viljandimaa noortekeskuse sulgemise kohta.

Üks ettevõtmise eestvedajaid, Viljandi õpilasesinduste kogu nimel kõnelev Juhan Mart Salumäe toonitas, et tegu pole meele-, vaid arvamusavaldusega. Küsimusele, kuidas need sisuliselt erinevad, vastas noormees: «Meeleavaldus on protestiaktsioon. Meie tahame olukorda lahendada rahumeelselt ja kutsuda linnajuhte üles noortega nõu pidama.»

Salumäe sõnul häiribki noori kõige rohkem asjaolu, et linnavalitsus pole nendega rääkinud. «Saime Männimäe noortekeskuse sulgemisest teada alles «Sakala» artiklist,» ütles ta.

Tavaline töökord

Volikogu infotunnis esitas Juhan Mart Salumäe samal teemal esimese küsimuse ja päris lisaks, kas linnajuhtidel oli kavas asi üldse noortega jutuks võtta.

Linnapea Kalle Jents toonitas vastuses, et teema on aasta vältel jutuks olnud haridusküsimusi ja riigigümnaasiumi loomist arutades ning noortevolikogus.

«Üldsusele on ajakirjanduse vahendusel jäänud kahetsusväärselt ekslik mulje, nagu oleks kavas noortekeskuse tegevus lõpetada,» lausus Jents. «Tegelikult on küsimus üksnes organisatoorset laadi ja sisuline pool selle all ei kannata.»

Abilinnapea Helle Aunap nentis omalt poolt, et keskusega seonduvat on arutanud ka linna noorsootöö komisjon, milles osales Viljandimaa noortekeskuse juht Mart Saar. «Eeldasime, et tema kaudu jõuavad need mõtted kõigi asjaosalisteni,» lisas Aunap.

Volikogu esimees Tarmo Loodus avaldas imestust, et tavaline töökorraldus nii palju kõneainet tekitab. «Asjad ju niimoodi käivadki, et valitsus toob eelnõu volikogu ette, sealt läheb see arutamiseks komisjonidesse ja nii edasi.»

Kava on veel ebamäärane

Juhan Mart Salumäe küsimusele, kui täpselt on välja töötatud kava, mille järgi noorte tegevus kultuurimajja üle tuuakse, ja kas noortel on võimalik seda praegu näha, selget vastust ei tulnud, ehkki sõna võttis mitu inimest. Helle Aunap kutsus noori üles tegema oma ettepanekuid.

Eelmisel nädalal ütles linnapea «Sakala» intervjuus, et sooviks näha rohkem noorteüritusi, ning eile tahtsid noored omakorda teada, kas linn on valmis neid ka rahastama.

Kalle Jents selgitas, et linna kava loobuda osalusest mittetulundusühingus Viljandimaa Noortekeskus on ajendatud soovist ökonoomsemalt toimida. «Meil kulub selles osalemiseks aastas miljon krooni, samal ajal kui teised omavalitsused toetavad seda 100 000 krooniga,» rääkis ta. Jentsi sõnul jaguks pärast ümberkorraldusi kõnealusest miljonist üritusteks tunduvalt rohkem kui seni.

Ta kinnitas, et kultuurimaja valmimiseni jäävad kasutusse nii keskuse ruumid Männimäel kui ekstreemspordihall.

Eelnõu, mille järgi linn loobuks osalusest mittetulundusühingus Viljandimaa Noortekeskus, läheb teisele lugemisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles