Volikogu otsus kaotab viie ametniku töökoha

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi raekoda.
Viljandi raekoda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi volikogu kinnitas linnavalitsuse uue struktuuri, mis tähendab, et raekojast kaob uuel aastal seitse töökohta ja lahkuma peab viis inimest.

Juba uuest aastast jõustuv struktuurireform puudutab arhitektuuri- ja planeerimis-, linnamajandus- ning rahandusametit ja kantseleid. Nimetatud üksustest koondatakse viis inimest, lisaks kaob kaks viimasel ajal vakantsena seisnud töökohta.

Linnapea Kalle Jents selgitas, et uut struktuuri on koostatud pool aastat ning kõige põhimõttelisem muudatus on senise arhitektuuri- ja linnamajandusameti ühendamine majandusametiks. “Tahame kogu kompetentsi ühendada, et saada remontidel ja ehitustel paremat tulemust,” selgitas ta.

Võrreldes linnavalitsusse saadetud eelnõuga, tehti struktuuri veel üks muudatus. Nimelt hakkab linnaarhitekt tulevikus alluma otse abilinnapeale, mitte uue loodava ühendameti juhile. “Soovime rõhutada peaarhitekti rolli,” selgitas Jents. “Ta on ikkagi visionäär ja linnaplaneerija ning seetõttu toome ta otse ametijuhataja kõrval. Otseseid alluvaid linnaarhitektil tulevikus ei ole.”

Et koondatavatele töötajatele tuleb maksta kuni kümne kuu palga suurune kompensatsioon, tähendab koondamine linnale tänavu 590 000 krooni suurust väljaminekut. Samas teatas Jents, et kokkuhoidu viiest töötajast loobumine järgmisel aastal ei too. Tegelikult kavatseb linnavalitsus raekoja töötajate palgafondi hoopis suurendada, sest järgmisel aastal ametnikke palgata puhkama ei sunnita.

Seda, milliseid ametiposte muudatused konkreetselt puudutavad, volikogus ei selgitatud. Meeri sõnul on tema, abilinnapead või ametite juhid kõiki koondatavaid arutusele tuleva eelnõu suhtes siiski hoiatanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles