Maakohtu määrus tekitas Toobali saatuse osas eriarvamusi

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks kuud tagasi lõplikult kuriteos süüdi mõistetud Viljandimaa poliitiku, Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali kinnitusel ei tähenda see, et Tartu maakohtu registriosakond otsustas partei uue põhikirja kinnitamata jätta, et ta peab erakonnast lahkuma.
Kaks kuud tagasi lõplikult kuriteos süüdi mõistetud Viljandimaa poliitiku, Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali kinnitusel ei tähenda see, et Tartu maakohtu registriosakond otsustas partei uue põhikirja kinnitamata jätta, et ta peab erakonnast lahkuma. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Tartu maakohtu registriosakond ei kinnitanud Keskerakonna põhikirjamuudatusi. Kui osa erakonna juhatuse liikmete sõnul tähendab see, et kaks kuud tagasi lõplikult kuriteos süüdi jäänud peasekretär Priit Toobal peab parteist lahkuma, siis teise leeri, sealhulgas Toobali enda kinnitusel on juhatus teinud juba varem põhikirjaga kooskõlas oleva otsuse, mille kohaselt teda välja ei arvata.

Mailis Reps ja Jaak Aab

Keskerakonna praegune, 2011. aastal vastuvõetud põhikiri näeb ette kuriteos süüdimõistetud isikute väljaviskamise erakonnast. 29. novembril aset leidnud partei kongressil oli hääletusel uus põhikiri, kus erakonnast väljaarvamise korda oli varasemaga võrreldes muudetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles