Halliste rahvas jättis bussipeatuste nimed muutmata

Sigrid Koorep
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii nagu paljudel teistel Viljandimaa omavalitsustel soovitas kohanimenõukogu ka Halliste vallal mõne bussipeatuse nime muuta. Tootsi külas asuva Karuküla bussipeatuse nimi jäeti siiski samaks, sest just see on rahva mällu talletunud.
Nii nagu paljudel teistel Viljandimaa omavalitsustel soovitas kohanimenõukogu ka Halliste vallal mõne bussipeatuse nime muuta. Tootsi külas asuva Karuküla bussipeatuse nimi jäeti siiski samaks, sest just see on rahva mällu talletunud. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kohanimenõukogu omavalitsustele tehtud arvukate ettepanekute hulgas oli ka soovitus muuta mõnda Halliste valla bussipeatuse nime, ent vallavalitsus ei pidanud seda vajalikuks. 

«Praegune Karuküla peatus Tootsi külas soovitati muuta Tootsi peatuseks,» tõi näiteks Halliste valla maanõunik Anneli Pälsing ning ütles, et inimesed teavad peatust ikka Karuküla nime järgi, mis sest et koht on Tootsi. «Vanasti olevat seal ka Karuküla olnud, aga eks neid külasid tehtud omal ajal suuremaks ja osa nimesid kadus ära.»  

Mitte kohustus, vaid soovitused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles