Terviserike viis vallavanema Egiptuses haiglavoodisse

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki haiglavoodis, on Ene Saar tuleva nädala alguseni planeeritud puhkusel.
Ehkki haiglavoodis, on Ene Saar tuleva nädala alguseni planeeritud puhkusel. Foto: Elmo Riig

Viljandi vallavanem Ene Saar on üle nädala viibinud Egiptuse tuntud kuurortlinnas Hurghadas meedikute järelevalve all. Sakala andmetel oli tal insult.

Terviserike tabas soojal maal puhkusel viibivat vallajuhti aasta esimesel nädalavahetusel ning sestpeale on ta olnud ühes sealses erakliinikus ravil. Lisaks spetsialistidele hoolitseb kohapeal tema eest tütar.

Nii lähedaste kui kolleegide sõnul on Saare seisund päev-päevalt paranenud ning esialgsetel andmetel on kavas alanud nädalal otsustada, millal ja kuidas ta võiks kodumaale naasta.

Vallavanema abikaasa Heiki Saar ei soovinud naise käekäiku ajalehes kommenteerida. Küll aga andis ta lühidalt mõista, et pere seisukohalt vaadatuna lähevad asjad paremaks. «Midagi ülearu kurvastavat pole,» sõnas ta.

Läinud neljapäeval külastas Ene Saart kliinikus Viljandi abilinnapea Janika Kivistik, kes oli juhuslikult samal ajal Hurghadas puhkamas. Tahtmata meditsiinilistesse spekulatsioonidesse laskuda, nentis Kivistik, et nähtu muutis tema südame rahulikumaks. «Rääkisime juttu ja viskasime nalja. Tundub, et Ene sai õigel ajal abi ja paraneb,» ütles abimeer.

Kivistik ei osanud hinnata, millisel tasemel võiks vallavanemale võõral maal pakutav ravi olla, kui võrrelda seda Euroopa haiglate omaga, kuid avaldas veendumust, et see on parim, mida seal selles olukorras võiks tahta.

Nii Viljandi abivallavanem Sulev Kannimäe kui volikogu esimees Hellar Mutle kinnitasid, et omavalitsus on juhtunust hoolimata hästi ohjatud ning seni pole vallamajas keegi pidanud asjakohaseks küsida, mis saab siis, kui vallavanem otsustab pärast puhkuse lõppemist 18. jaanuaril pikemaks ajaks haiguslehele jääda.

«Halvim, mida praegu teha saame, on asja üledramatiseerimine. Oleme kursis, et Ene kosub, ja see on kõige tähtsam. Loodame, et ta tuleb niipea kui võimalik tööle tagasi. Seni peavad teised inimesed tema ülesannete täitmisega toime tulema ja kindlasti tulevadki,» lisas Mutle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles