Haigla vastuvõtu töökoormus kasvab

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi haigla ambulatoorse ravi ja diagnostika kliiniku ülemarst Mati Kallas ütles, et seisundeid, mis ei ohusta elu, peaks ravima perearst. Paraku langeb osa koormust EMO-le.
Viljandi haigla ambulatoorse ravi ja diagnostika kliiniku ülemarst Mati Kallas ütles, et seisundeid, mis ei ohusta elu, peaks ravima perearst. Paraku langeb osa koormust EMO-le. Foto: Peeter Kümmel

Viljandi haigla andmete järgi kasvas mullu siinse erakorralise meditsiini osakonna töökoormus, jõudes viimaste aastate kõrgeimale tasemele.

Ambulatoorse ravi ja diagnostika kliiniku ülemarst Mati Kallas ütles, et eelmisel aastal käis haigla erakorralise meditsiini osakonnas (EMO) 16 008 patsienti, mida on 358 võrra rohkem kui aasta varem.

Kallas selgitas, et maakonna elanike arvu vähenemisest hoolimata on EMO töökoormuse kasvu taga elanikkonna vananemine ning perearstiabi kättesaadavuse halvenemine, eriti maapiirkondades. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles