Külm jäätas torud kinni

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana torustik on külmatundlik ja toob pakasega omanikule ühe mure juurde. Parim ennetustöö on torude jäätumist vältida.
Vana torustik on külmatundlik ja toob pakasega omanikule ühe mure juurde. Parim ennetustöö on torude jäätumist vältida. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esimene kõva külm, mis nii mõnelgi pool torud kinni ehmatas, on selleks korraks möödas. Üks veeteenuseid pakkuv ettevõte usub, et inimesed kohanevad ja on õppinud torusid külma eest kaitsma. Teine kardab, et hullem on veel ees.

Aktsiaseltsi Suure-Jaani Haldus juhataja Lembit Kruuse sõnul on ettevõte pakase tulekust saadik saanud paar väljakutset päevas: on olnud tarvis külmunud veetorud lahti sulatada. Eelkõige on tulnud seda tööd teha ruumides, mida iga päev ei kasutata, näiteks rahvamajades.

«Aga midagi katastroofilist pole selle miinus 25 kraadi juures olnud,» leidis Kruuse ning lisas, et tema kogemust mööda ehmatab vaid esimene külmalaine. «Kui külm pikemalt kestab, siis inimesed kohanevad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles