Algo Kärp küünitab tippudele lähemale

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal olümpiamängudel tervisehädade tõttu ebaõnnestumise osaliseks saanud Algo Kärp tahab selle aasta parima sõidu teha 1. märtsil Oslos peetavate maailmameistrivõistluste 15 kilomeetri klassikadistantsil.
Eelmisel aastal olümpiamängudel tervisehädade tõttu ebaõnnestumise osaliseks saanud Algo Kärp tahab selle aasta parima sõidu teha 1. märtsil Oslos peetavate maailmameistrivõistluste 15 kilomeetri klassikadistantsil. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Viljandi suusaklubi mees Algo Kärp valmistub reedel Kuusamos peetava murdmaasuusatamise maailmakarikavõistluste etapi esimeseks individuaalseks stardiks. Ta ei pea oma seisu küll kehvaks, kuid heast võistlusvormist ei saavat praegu veel kõnelda.

Eesti teatemeeskond lõpetas pühapäeval Gällivares võistluse 14. kohaga. Avavahetust sõitnud Algo Kärp edastas teate 18-ndana, Jaak Mae tõusis rajal kahe koha võrra, Aivar Rehemaa andis ühe positsiooni tagasi ning ankrumees Karel Tammjärv suutis kolmest konkurendist mööduda. Võitjale, Rootsi esindusvõistkonnale kaotas Eesti nelik veidi üle kolme minuti.

Suusataja polnud rahul

Ehkki koondise peatreeneril Mati Alaveril Algo Kärbi sõnul meeskonnale etteheiteid polnud, ei jäänud oma sõiduga rahule Viljandimaa suusamees ise.

«Avavahetuses oli palju tõmblemist: suur punt pidi ära mahtuma kahele rajale. Kui andmiseks läks, jäin kukkumise taha kinni ning sealt eliidile enam järele sõita ei jõua,» arutles Põhja-Soomes harjutav Algo Kärp. «Ei midagi hullu: eks viimasest teatesõidust ole palju aega möödas.»

Oma võistlusvormi peab ta keskpäraseks. «Rõõmust lakke hüpata pole põhjust, ent usun end olevat paremas seisus kui varasematel aastatel sel ajal,» kõneles suusataja. Enda arvates on ta saanud hooajaks kenasti valmistuda.

Algo Kärbil oli Gällivares võimalus end proovile panna ka vabatehnika distantsil, ent ta otsustas sellest koondisekaaslase kasuks loobuda. «Uisus ma end eriti kindlalt ei tunne,» nentis Algo Kärp. «Pealegi saan Kuusamos oma vabatehnikasõidu kätte.»

Tõsine jõuproov Kuusamos

Täna sõidab suusakoondis Oloselt järgmisse maailmakarikavõistluste etapi paika Kuusamosse, kus Algo Kärbil on omamoodi minituurina peetaval võistlusel kavas sõita kõigil kolmel distantsil. Võistlused algavad reedel klassikasprindiga, laupäeval sõidetakse 10 kilomeetrit klassikat ning pühapäeval teist sama palju vabatehnikat.  

«Eks pärast Kuusamot paista, aga praegu on mul sellel hooajal plaanis võistelda rohkem kui varasematel hooaegadel. Kui minituuril on seis hea, stardin Davosis. Kalendrisse mahuvad ka «Tour de Ski» ning aasta olulisimana maailmameistrivõistlused,» rääkis Algo Kärp.

Alanud suusahooaja tippsündmusel, Oslos peetavatel murdmaasuusatamise maailmameistrivõistlustel peab Viljandimaa suusataja tähtsaimaks 15 kilomeetri klassikadistantsi, mis sõidetakse märtsi esimesel päeval. «Hooaja suurim eesmärk on astuda tubli samm suusatajate eliitseltskonnale lähemale,» lausus ta. «Võtan praegu päeva korraga, vorm peaks iga võistlusega paranema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles