Linnavalitsus asus kalapidu päästma

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varem «Kuldkala» nime kandnud ja hiljem «Kalafestiks» ristitud üritus tõi viimasel korral Viljandi järvele üle 4000 inimese.
Varem «Kuldkala» nime kandnud ja hiljem «Kalafestiks» ristitud üritus tõi viimasel korral Viljandi järvele üle 4000 inimese. Foto: Marko Saarm / Sakala

Linnapea Ando Kiviberg on viimasel paaril päeval otsinud ettevõtjaid, kes tahaksid veebruaris Viljandi järve jääl kalapüügivõistlust korraldada.

Nädala keskel sai Sakala vahendusel avalikuks, et viimasel neljal aastal Viljandi järvel suurt «Kuldkala» õngitsemisvõistlust ja «Kalafesti» nime kandnud pidu korraldanud meeskond ei taha sel aastal majanduslikele raskustele ja heitlikule ilmale viidates traditsiooni jätkata. See aga tähendab, et linna jääb niigi turismivaesel ajal tulemata suur hulk külalisi, kellega siinsed majutus- ja meelelahutusasutused olid jõudnud juba harjuda.

Kivibergi sõnul tegi selline teade linnavalitsuse nukraks ning sundis omalt poolt samme astuma. «Meil on väga tore järv ja selle võimalusi tuleb aasta läbi võimalikult hästi ära kasutada,» lausus ta.

Samas nentis linnapea, et ilmselt ei ole nüüd enam ka kõige parema tahtmise juures võimalik korraldada sellist üritust, mis osalejaskonna suuruse poolest küüniks eelmiste aastate tasemele. «Oleme rahul, kui leiduks inimesi, kes teeksid ära nii-öelda vaheaasta ega laseks toredal traditsioonil katkeda. Loodetavasti loob see hea eelduse selleks, et tuleval aastal jälle suuremalt ette võtta.»

Meer ei soostunud esialgu nimetama, kellega tal läbirääkimised käsil on, kuid kinnitas, et asjast on huvitatud kaks seltskonda. Linnavalitsus ise ei kavatse korraldusraskust enda kanda võtta, kuid püüab leida võimaluse üritust rahaga toetada.

See, kas kalapidu tuleb või mitte, peaks lõplikult selgeks saama teisipäeva pärastlõunaks, sest siis lõpeb raekojas sellekohane nõupidamine.

Esimest korda peeti lustlikku kalapidu Viljandi järvel 2012. aasta veebruaris ning toona meelitas see kõikjalt Eestist kokku tervelt 10 000 inimest. Pärast seda hakkas osalejate arv kahanema ning jäi mullu alla 5000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles