Kinno jõuab Prantsuse must komöödia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist
Belgia esitas poliitiliselt ebakorrektse «Uhiuue testamendi»  oma kandidaadiks parima võõrkeelse filmi kategoorias järgmisel Oscarite jagamisel.
Kaader filmist Belgia esitas poliitiliselt ebakorrektse «Uhiuue testamendi» oma kandidaadiks parima võõrkeelse filmi kategoorias järgmisel Oscarite jagamisel. Foto: Kaader filmist

Pühapäeval linastub Männimäe salongkinos «Uhiuus testament».

Filmilinal selgub tõsiasi, et Jumal on tõepoolest olemas ning elab oma allaheitliku naise ja 10-aastase tütrega Brüsselis. Eeskujulikust musterabikaasast ja -isast on asi kaugel: näib, nagu oleks Jumal loonud maailma selleks, et inimestele, sealhulgas omaenda naisele ja tütrele võimalikult palju närvidele käia ning neid igal võimalusel kiusata. Reaalsust suunab Jumal oma ajast ja arust arvutiga.

Ühel päeval saab tütrel aga Jumala kapriisidest kõrini ja ta edastab sellesama arvuti abil kõigile inimestele nende surmakuupäeva. Et maailma natukenegi paremaks muuta, suundub tüdruk Brüsseli tänavaile plaaniga kirjutada uhiuus testament ja otsida üles omaenda kuus apostlit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles