Turvakodu avamiseni otsisid kodutud sooja raudteejaamast

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile täpselt kella kolmeks härmas habemega Tümale turvakodusse kõndinud Hans Ilves tunnistas, et praegu on juba päris krõbe külm. Selja taga sammub tema elukaaslane Helju Leebe.
Eile täpselt kella kolmeks härmas habemega Tümale turvakodusse kõndinud Hans Ilves tunnistas, et praegu on juba päris krõbe külm. Selja taga sammub tema elukaaslane Helju Leebe. Foto: Marko Saarm / Sakala

Külm näpistab ühtmoodi teravalt kõiki, kes oma nina toast välja pista julgevad. Et Viljandi täiskasvanute turvakodu uks on kella 7–15 lukus, ei jäänud seal ööbijatel ka eile muud üle kui otsida sel ajal kusagil mujal pakase eest varju.

Eile pärastlõunal, kui kell hakkas saama kolm ja termomeeter näitas 23 külmakraadi, astuski neli kodutut Viljandi lähedal asuva turvakodu poole. Sealsamas kõrval asub kodutute loomade varjupaik.

Seal töötav Siiri Mängli ütles, et külmemate ilmadega ilmuvad kodutud tavaliselt veelgi varem ja üritavad siis kuni turvakodu valvuri saabumiseni nende juures sooja saada, tuues näiteks ettekäändeks, et tahavad kasse näha. Kuigi see on Mängli sõnul mõnikord suhteliselt ebameeldiv, ei saa naabrit valida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles