Noortel jalgpalluritel seisab ees tervisekontroll

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Luik

Järgmisest aastast tuleb kõigil mängijatel Eesti noorte jalgpallimeistrivõistlustel osalemiseks esitada spordimeditsiinilise terviseuuringu tõend.


Noorjalgpallurite spordimeditsiinilisi terviseuuringuid rahastab haigekassa ning see on mõeldud 7—19-aastastele mängijatele, kes spordivad lisaks kehalise kasvatuse tundidele regulaarselt vähemalt viis tundi nädalas. Spordimeditsiiniline terviseuuring annab ülevaate noorjalgpalluri tervislikust seisundist ja kehalisest võimekusest. Peamised eesmärgid on vastunäidustuste ja osaliste piirangute väljaselgitamine spordiga tegelemiseks ning terviseriskide kindlakstegemine.

Kehalisele võimekusele ebasobiva koormusega ja avastamata terviseprobleemiga treenimise tagajärjel võivad tekkida tõsised tervisekahjustused, mis äärmuslikel juhtudel võivad lõppeda äkksurmaga.

«Soovime, et meie noored pööraksid jalgpalli mängides tähelepanu oma tervisele ja läbiks uuringud, et tunda paremini oma keha võimeid ja iseärasusi. See on äärmiselt oluline teema,» ütles Eesti jalgpalli liidu peasekretär Tõnu Sirel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles