Kiriku juurde kogunenud rahvas tuletas presidendile meelde tema päritolu

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti vaimulik (vasakul) Krists Kalninš laulatas Ieva Kupce ja Toomas Hendrik Ilvese Halliste Püha Anna kirikus. Eestikeelse talituse viis läbi õpetaja Marko Tiitus.
Läti vaimulik (vasakul) Krists Kalninš laulatas Ieva Kupce ja Toomas Hendrik Ilvese Halliste Püha Anna kirikus. Eestikeelse talituse viis läbi õpetaja Marko Tiitus. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Halliste kiriku ette presidendipaarile poolehoidu avaldama tulnud inimesed soovisid presidendile meelde tuletada tema päritolu ja seda, et rahvas teda armastab. 

Eelmise nädala laupäeval oli selle talve üks külmemaid ilmasid. Termomeeter näitas peaaegu viisteist miinuskraadi. Külmast hoolimata hakkasid inimesed Halliste Püha Anna kiriku juurde kogunema juba päeval, mis sest et president Toomas Hendrik Ilvese ja Ieva Kupce laulatus pidi algama alles hilisel pärastlõunal. Enamik tulijatest olid kohalikud, presidendiga koguni samast külast. Nad pidasid sündmust erakordseks ja olid seepärast nõus külma kiuste ootama kiriku ees tunde, et olla toimuva tunnistajaks. 

Kella kolmest oli tumeda BMW-ga kohale sõitnud kolm kohalikku noormeest. Kevor Reva oma sõpradega hindas sündmust selle kandi elanikele väga tähtsaks. Presidenti nimetasid noored oma küla poisiks. Hetk varem olid nad kiriku ukse vahelt sisse kiigates näinud nii Eesti kui Läti lippu. Noormees tundis oma sõnul pitsitust südames: meelsamini oleks ta tahtnud näha kõrvuti seismas kaht Eesti lippu. Tema arvates oleks president võinud eestlanna kosida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles