Traagilise õnnetuse sündmuskoht jääb möödujale märkamatuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Traagiline liiklusõnnetus, milles uue aasta esimese päeva esimestel tundidel hukkus kaks inimest, juhtus Valma ja Kalmetu vahelisel kurvilisel teelõigul. Reede lõunaks oli tee puhastatud ning enamik möödujaid ei märkagi õnnetuskohta.

Õnnetus juhtus lauges vasakule pööravas kurvis, mis juhile tõenäoliselt märkamata jäi. Jälgede järgi otsustades liikus auto otse, tabas maantee ääres asuvat helkurposti ning hakkas seejärel üle katuse rulluma. Auto peatus tee kõrval kraavis, maanteest mõni meeter allpool.

Politsei teatel märgati kraavis olevat Mercedest kella 4.25 ajal. Millal õnnetus täpselt juhtus, pole aga teada. Õnnetuspaigast leiti kahe inimese, 57-aastase Aivari ja 51-aastase Lea surnukeha. Mõlemad olid turvavöödega kinnitamata ja paiskusid sõidukist välja. Kumb neist sõidukit juhtis, on selgitamisel, samuti õnnetuses osalenute kainus, sõidukiirus ja muud täpsemad asjaolud. Politsei tegi sündmuskohal kindlaks, et sõiduki rehvid vastasid nõuetele ning õnnetuspaigas olid teeolud head, libedust ei olnud. Avarii üksikasjade uurimiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

Sündmuskoht, mis asub täpselt Tartu ja Viljandi vahelise maantee 54. kilomeetri posti juures, koristati öösel ning Mercedes viidi ekspertiisi tegemiseks Viljandi politseijaoskonna hoone suletud õuele.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Helmer Hallik ütles, et suure tõenäosusega ei oleks teelt väljasõit nii traagiliselt lõppenud, kui turvavöö oleks olnud nõuetekohaselt kinnitatud. «Sarnastest õnnetustest, kus auto teelt välja sõidab ja üle katuse rullub, on turvavööga kinnitatud inimesed pääsenud ka ühegi kriimuta.»

Täpselt sama koha peal, kus ööl vastu reedet hukkus kaks inimest, juhtus raske liiklusõnnetus 2013. aasta oktoobri keskel. Siis sai õnnetuses vigastada neli inimest.

Toona kaotas 28-aastane naine eredas päikesevalguses hetkeks kontrolli oma Volkswageni üle, kaldus vastassuunda ja põrkas kokku vastu tulnud autoga.

Pidurdamiseks ei jäänud aega ei Volkswagen New Beetle'i juhil ega talle vastu tulema sattunud Volkswagen Caravelle'i roolinud 46-aastasel mehel. Suurel kiirusel põrkasid kaks autot omavahel kokku ning Caravelle, milles istus lisaks juhile kaks kaassõitjat, paiskus kraavi ja rullus üle katuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles