Linnapea: see oli keeruline aasta

Rannar Raba
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ando Kiviberg
Ando Kiviberg Foto: Elmo Riig / Sakala

Linnapea Ando Kiviberg nendib, et kohe lõppev 2015. aasta osutus Viljandis mitmes mõttes üle ootuste pingeliseks, kuid andis edasiseks selgelt positiivse tooni.

Vaieldamatult kujunes tänavu Viljandi tähtsündmuseks rahvusvaheline hansapidu. Korraldama asudes plaanis linn nende peale oma eelarvest kulutada üle 234 000 euro ja lisaks pidi 228 000 eurot tulema sponsoritelt ning reklaami müügist. Ando Kiviberg, kuidas algsed arvutused vett pidasid? Kui palju raha kohalik maksumaksja oma rahakotist suursündmuse elluviimiseks välja käis?

Et ma ei tea euro täpsusega summasid peast, jätan need praegu nimetamata. Aga kinnitan, et maksumaksja pidi lõpuks välja käima vähem, kui algul arvati. Rahvusvahelised hansapäevad said igas mõttes hakkama oodatust väiksema eelarvega: maksime ise vähem, aga ka tulusid laekus loodetust vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles