Ehmatav ports kroone satub eurode kõrvale ka viis aastat hiljem

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hinnad automaatselt kohalikku vääringusse ümber arvutav turismiportaal visitlondon.com räägib eestlastega endiselt kroonide keeles.
Hinnad automaatselt kohalikku vääringusse ümber arvutav turismiportaal visitlondon.com räägib eestlastega endiselt kroonide keeles. Foto: Kuvatõmmis

Kui eestlane läheb Londonisse ja tahab sõita Thamesi jõe kaldal asuva London Eye vaaterattaga, peab ta maksma pileti eest 382,10 krooni. Nii ütleb Suurbritannia pealinna turismiportaal visitlondon.com.

Nimetatud veebileht näitab kõiki hindu lisaks naeltele ka portaali kasutaja riigi vääringus. Ehkki aastavahetusega saab viis aastat päevast, mil Eesti läks üle eurole, räägib visitlondon.com meiega endiselt just kroonide keeles.

Nostalgiat tekitav täheühend EEK pole aga päriselt kadunud ka kohalike äride tšekkidelt. Sakala leidis eilse päeva jooksul mitu kohta, kus summa märgitakse lisaks eurodele endiselt kroonides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles