Arst: nääriööl tuleks alkoholiga piiri pidada või karskeks jääda

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi haigla ambulatoorse ravi ja diagnostika kliiniku ülemarst Mati Kallas nentis, et aastavahetuse tervisehädades on tihti süüdi alkoholi ebamõistlik tarvitamine.
Viljandi haigla ambulatoorse ravi ja diagnostika kliiniku ülemarst Mati Kallas nentis, et aastavahetuse tervisehädades on tihti süüdi alkoholi ebamõistlik tarvitamine. Foto: Peeter Kümmel

Pole mingi pühade­ime, et aastavahetuse aeg toob sageli õnnetusi just joomarluse tõttu, kuid kaaskondsete päästmisele pühendunud inimesed ei väsi sellele ohule osutamast.

Viljandi haigla ambulatoorse ravi ja diagnostika kliiniku ülemarst Mati Kallas nentis, et nii jõulud kui aastavahetus on erakorralise meditsiini osakonnale alati palju tööd tähendanud.

Ühest küljest on põhjuseks ajaolu, et perearstid siis puhkavad ja haigetel pole mujale pöörduda. Eriti toimekas oli nende jõulude ajal 26. detsember. Hädad olid erinevad, näiteks kõhuvalud, südamerikked, pisitraumad, kuid  ka kaklustes saadud vigastused. Vägivald täiesti kaine peaga tavaliselt aga ei alga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles