Kalle Jents: ettevõtjana on uni rahulikum kui poliitikuna

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et uus trükimasin kuidagi Hetika trükikotta sisse tarida, pidi ehitusmees Villu Järv (tagaplaanil) kõrvalruumi seina sisse augu lõhkuma. Hiljem pani ta selle jälle küll kenasti kinni. Esiplaanil Hetika juht Kalle Jents.
Et uus trükimasin kuidagi Hetika trükikotta sisse tarida, pidi ehitusmees Villu Järv (tagaplaanil) kõrvalruumi seina sisse augu lõhkuma. Hiljem pani ta selle jälle küll kenasti kinni. Esiplaanil Hetika juht Kalle Jents. Foto: Marko Saarm / Sakala

Endine Viljandi linnapea ja riigikogu liige Kalle Jents võttis oma trükikojas Hetika ette mahuka uuenduskuuri ning tunneb nüüd rõõmu sellest, et firma asjad arenevad ja töötajate silmad säravad.

Kalle Jentsi trükiäri sai alguse üle 20 aasta tagasi ja nagu paljud head asjad elus ikka, juhuslikult. 1990. aastate algul lõi Jents reisibüroo ja puutus selle kaudu palju kokku Rootsi gruppidega. Nõnda trehvas ta rootslasega, kes tahtis kinkida üht trükimasinat alustavale Eesti ettevõtjale. See oli väike algeline Ameerika trükimasin Dick, millega sai ühevärvilisi blankette trükkida.

«Panime selle üles ja nii see äri alguse sai – ühest pisikesest Dicki masinast,» meenutas Jents.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles