Noortekeskuse toetajad võtavad Facebookis sõna

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeva õhtul asutas Elari Ennok suhtlusportaalis Facebook vestlusringi «Ühiselt Viljandimaa noortekeskuse likvideerimise vastu» ning kutsus kommentaariumisse kirjutama põhjendusi, miks on noortekeskus linnas vajalik.

Eile pärastlõunaks oli oma arvamust avaldanud 14 inimest.

Esmaspäeval arutas Viljandi linnavalitsus plaani loobuda osalusest mittetulundusühingus Viljandimaa Noortekeskus, mis tähendab seda, et mittetulundusühingu liikmeks jääb vaid Viljandimaa omavalitsuste liit.

Et mittetulundusühingul peab seaduse järgi olema vähemalt kaks liiget, tähendab see Viljandimaa noortekeskuse likvideerimist.

Tänavu kevadel täitus keskusel kümme tegutsemisaastat.

ARVAMUSED

Mõned Facebooki postitatud kommentaarid

Miks oleks tarvis üldse põhjendada noortekeskuse vajalikkust? Noortekeskus ühes endast lugupidavas linnas on nagu auto, millel on rool: ei saa küsida, kas peaks või võiks. See lihtsalt peab olema, muud moodi ei saa. Loodetavasti saadakse Laidoneri platsis sellest ka kiiremas korras aru. Edu!

Ave Ojasoon

Ma usun, et kellelegi tuleb umbes viie aasta pärast suurepärane idee luua Viljandisse uus noortekeskus ja see kiidetaks ka heaks. Mis kasu on selle kaotamisest?

Rene Ergma

Kui linn soovib, et noored võimalikult kiiresti jalga laseks, siis pangu pealegi noortekeskus kinni. Pealegi on noortekeskused just need kasvulavad, kus saavad kokku ühiste huvidega noored, sõbrunevad ja hakkavad tulevikus sama seltskonnaga suuri tegusi tegema. Tulemuseks ettevõtlus. Mujal maailmas doteerivad linnad ja omavalitsused näiteks rokiklubisid. Eestis kõlab see utoopiana.

Ahto-Lembit Lehtmets

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles