Kooselu registreerimise kohta uurivad notaritelt nii eri- kui samasoolised

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palju vaidlusi tekitanud seadus hakkab kehtima 1. jaanuaril ilma rakendusaktideta. Notarid soovitavad huvilistel rakendusaktide jõustumine ära oodata ning alles siis leping sõlmida.
Palju vaidlusi tekitanud seadus hakkab kehtima 1. jaanuaril ilma rakendusaktideta. Notarid soovitavad huvilistel rakendusaktide jõustumine ära oodata ning alles siis leping sõlmida. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tulist poleemikat põhjustanud kooseluseadus pakub samasoolistele isikutele võimalust oma paarisuhteid registreerida, kuid Viljandis on suhte registreerimise vastu huvi tundnud ka eri soost inimesed.

Arvukast huvist kõnelda ei saa, kuid notarite juurde on konsultatsiooniks aja kinni pannud nii mõnedki paarid.

Ehkki kooseluseadus on riigikogus vastu võetud ning jõustub juba 1. jaanuaril, on tekkinud kummaline olukord: vastu on võtmata seaduse rakendusaktid ning seega on seaduse toimima hakkamises veel palju reguleerimata ja mitmeti tõlgendatavat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles