Armastuse puu, Mailill ja Ülane

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii pani Viive Noore (vasakul) ja Tiia Toometi piltide ette seisma Kondase keskuse kunstnik Mare Hunt, öeldes, kumb neist on Mailill ja kumb Ülane.
Nii pani Viive Noore (vasakul) ja Tiia Toometi piltide ette seisma Kondase keskuse kunstnik Mare Hunt, öeldes, kumb neist on Mailill ja kumb Ülane. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kondase keskuses on väljas korraga kaks Viive Noore näitust: «Armastuse puu» ning Tiia Toometi lasteraamatule «Mailill ja Ülane» valminud illustratsioonid.

«Armastuse puu. Millest ta tärkab, millest elujõudu leiab? Keegi ei tea.

Teda on kohatud, püütud seletada, võetud appi isegi teadust ja keemiat, aga saladuseks ta jääb. Tekib eimillestki, toitub eimillestki. Kasvab salaaedades, varjul kõrvaliste pilkude eest. Vahel sirgub ta aeglaselt ja salamisi, vahel võrsub tillukesest seemnest hetkega poolt maailma kattev hiigelpuu, mille võra ületab riigipiire, keelepiire, ei hooli kahtlejate sõnadest ega kaine mõistuse kaalutlustest. Teda ei saa soovi mööda kujundada ega teadlikult aretada, ei saa ümber istutada ega idanema panna. Imeline oma seletamatus ilus, igavene inimeste unistustes.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles