Riigimetsas kasvas jõulupuu, hõre ja kõver

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil näeb see kahemeetrine kuusk, mida loo autor kraavipervel
uudistas, tublisti parem välja kui elus, aga kui pole just soov saada väga tihedat ja kaharat puud, sobib see jõulupuuks kenasti.
Pildil näeb see kahemeetrine kuusk, mida loo autor kraavipervel uudistas, tublisti parem välja kui elus, aga kui pole just soov saada väga tihedat ja kaharat puud, sobib see jõulupuuks kenasti. Foto: Elmo Riig / Sakala

​Rohkem kui pool tundi kestnud otsingute järel Viljandist viie kilomeetri kaugusel asuvas Piima metsas leidis Sakala paar noort kuuske, mille oleks tohtinud reeglite järgi jõulupuuks viia.

«Metsa kuusele!» on riigimetsa majandamise keskus (RMK) pannud pealkirjaks oma iga-aastasele kampaaniale, millega inimestele pakutakse võimalust minna ise riigimetsa jõulupuud otsima. 

Reeglid on aga karmid. Et võtta metsast ühe või kahe meetri pikkune puu, tuleb esmalt maksta RMK arvele kaheksa eurot. Seejärel tuleb leida RMK kodulehel asuvalt kaardilt koht, kust on lubatud jõulupuud otsida, ning kui juba ettenähtud piirkonnas olla, tohib kuuske saagida vaid tee- ja kraaviservast või elektriliinide ja vana metsa alt. Mullu tegi nii Eestis veidi vähem kui 10 000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles