Lagastajad teevad juba aastaid Uueveskil naabritele tuska

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvel, kui hein lokkab ning puud ja põõsad on lehes, pole Lina tänava naabruses laiuvat prügilasu jalgteelt eriti näha. Praegu hakkab see möödujatele aga silma ja teeb tuska.
Suvel, kui hein lokkab ning puud ja põõsad on lehes, pole Lina tänava naabruses laiuvat prügilasu jalgteelt eriti näha. Praegu hakkab see möödujatele aga silma ja teeb tuska. Foto: Rannar Raba / Sakala

Viljandi Lina ja Ravila tänava inimesi on juba pikka aega häirinud nende igapäevase käigutee ääres kõrguvad prügilademed.

Linnale kuuluval maa-alal, mida omal ajal kasutas Musta tee aiand, kuid mis nüüd tasapisi võsastub, hakkavad silma sajad puruks löödud pudelid, plastpakendid, kilekotid ja kohvitopsid, mis on segamini mädanevate õunte ja haljastusjäätmetega. Teadjate väitel on see nii olnud juba viimased viis-kuus aastat.

Et inetute kuhjade külje alt läheb läbi jalgraja, mida mööda paljud Uueveski eramurajooni inimesed käivad Tallinna tänava Maximas igapäevase toidukraami järel, ajas prügistamine tänavu mõnedel selle kandi prouadel lõplikult kopsu üle maksa ning nad otsustasid osa saastast ise ära koristada. Kokku saadi kümnete kilekottide jagu erisuguseid pakendeid ning suur lõkkekuhi looduslikku massi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles