Eesti ühiskond – kas hirmuga või hirmuta?

Hanno Pevkur
, siseminister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Elmo Riig / Sakala

PARIISI TERRORIRÜNNAK, rändekriis, sõda Süürias... Siinkohal küsivad paljud: kas see ongi see maailm ja Euroopa, milles me soovime elada? Kindlasti mitte. Me soovime elada rahulikul Maarjamaal ning saada osa majanduskasvust parema elu ja palgatõusu kaudu. Soovime kindlust, et meie lastel on muretu elu. Selle tagamiseks ei tohi me lasta tekkida hirmuühiskonnal.

Meil on valida, kas jääme rahvusvaheliste kriiside lahendamisel pelgalt kõrvaltvaatajaks või oleme koos oma liitlaste ja partneritega need, kes aktiivselt tegutsevad. Meie endi huvides on valida just nimelt aktiivne roll: pakkuda välja lahendusi ja osaleda koos terve Euroopa ees seisvate probleemide lahendamisel, vajaduse korral minna missioonidele ja saata oma spetsialiste sinna, kus on abi kõige rohkem vaja.

Euroopas üheskoos tegutsedes saame loota, et suured mured meie õuele ei jõua. Piltlikult öeldes ei suuda üks sipelgas metsas millegi märkimisväärsega hakkama saada, ent tuhanded sipelgad suudavad ehitada turvalise kodu kõigile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles