Kõige julgem õpetaja

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airi Lang
Airi Lang Foto: Kirsti Kivestu

Airi Lang teadis juba pisikese tüdrukuna, et temast tuleb kunagi õpetaja. Nüüdseks on tema abiga ükskordühe selgeks saanud enam kui 30 aastakäigu jagu koolilapsi.

Tagasihoidliku moega südikas naine jäi fookusesse Paalalinna kooli pedagoogide palkade eest võideldes. Ise leiab ta, et tema sattumine kolleegide eestkõnelejaks oli puhas juhus. Küll aga polnud midagi juhuslikku ametivalikus, sest üks tema lapsepõlve lemmikajaviide oli vaheldumisi õpetaja ning heade ja halbade laste rolle võttes üksipäini kooli mängida. Mingeid muid erialasid ei mäleta ta end aja jooksul isegi kaalunud olevat.

Mustlas sündinud ja Välustes kasvanud Airi Langil tuli ära teha kõik põhilised maatööd. Vanaema juures sai isegi lehmalüpsmine järele proovitud. Lasteaias ta ei käinud. Õnneliku lapsepõlve kinkisid talle ja õele vanemad, kes nendega palju aega koos veetsid. Kuigi raha oli peres alati just nii palju, et ots otsaga kokku tulla, ei mäleta Lang, et midagi soetamata oleks jäänud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles