Rubiini viimane nädalavahetus möödub pidutsedes

, korraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kino Rubiin.
Viljandi kino Rubiin. Foto: Peeter Kümmel/ Sakala.

Kino Rubiin suleb 1. detsembril uksed ning 26. ja 27. novembril peetakse armastatud kontserdi- ja peopaigas viimased üritused.


26. novembril peetakse kohalike bändidega minifestival «Kino viimane seanss», päev hiljem saavad tantsusõbrad nautida Hype The Funki seeriaüritust, mis kannab seekord nimetust «Rubiini lõpupidu».

Viljandi noorte volikogu ja Viljandimaa noortekeskuse korraldataval minifestivalil astub üles seitse kohalikku noort bändi ning vahepaladena näitakse suurel ekraanil Viljandimaa noorte lühifilme.

Üks õhtul lavale astuvaid bände, öko-metal’it viljelev Emerald alustas kontsertide andmist just Rubiinis, kus võitis läinud aasta Viljandimaa noortebändi tiitli. Justified Olöf and the Zippy Robots tuli samal aastal üle-eestilisel noortebändide konkursil tublile teisele kohale. Lisaks pakuvad muusikaelamust selle aasta bändide päeva võitja Pindorav, ansambel Jerk ning teised tegusad noored ansamblid.

Uksed avatakse kell 19, üritus on vanusepiiranguta ja taskukohase piletihinnaga.

27. novembri «Rubiini lõpupeole» tuleb peaesinejana plaate mängima hispaania DJ Kaefe. Lisaks peaesinejale asuvad plaadimasinate taha Mad Jes, Ansmit ning loomulikult residendid Direktor ja Ats.

DJ Kaefe alustas plaadikeerutamist 2005. aastal ning keskendus house-muusikale, techno’le ja funky’le. Aasta hiljem palkas üks kodulinna populaarsemaid elektroonilise muusika ööklubisid ta resident-DJ-ks.

Kaefe kogus kiiresti tuntust ning sai peagi üheks Lõuna-Hispaania nõutumaks diskoriks. 2008. aastaks oli ta mänginud Hispaania suurematel festivalidel ja parimates klubides. 2008. aasta suvehooaja veetis ta peamiselt Ibizal esinedes. Eelmisel aastal kolis Kaefe Saksamaale, elektroonilise muusika paradiisi.

Sel aastal andis ta välja kaks plaati. Esimene sai tuntuks Californias Miamis ning seetõttu sai Kaefe kutse esineda tuntud glamuursel klubimuusikaüritusel «Winter Music Conference 2011».

Viimaste aastate jooksul on Kaefet palju mõjutanud tuntud nimed nagu Cesar de Melero, Tim Baker, Cristian Varela, Affkt, Wally Lopez, Carl Cox, JL Magoya, Joris Voorn, Loco Dice, Raresh, Sandy Rivera jne. Enamikuga neist on ta ka lava jaganud.

Tema DJ-settides võib kuulda palju progressiivseid ja techno’likke funky house’i elemente ja mitmesuguseid trumme. Vürtsi lisab ta tuntud lauljate ja tugevate ladina rütmidega, mis panevad põhjamaalase südame kindlasti kiiremas tempos tuksuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles