Pärimus­muusikud annavad sarja päeva­kontserte

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zetod esinevad kontsertkohtumisel
Zetod esinevad kontsertkohtumisel Foto: Joel Urbel / Sakala

Kui seni on pärimusmuusikud käinud muusikat ja pille tutvustamas mööda Eesti koole, siis nüüd kutsuvad nad koolilapsi hoopis endale Viljandisse külla. Päevaste kontsertidega astuvad järgmisel nädalal pärimusmuusika aidas üles Silver Sepp, Zetod, Curly Strings ja Svjata Vatra.

«Selle ühekordse ja veidi erakordse miniprojektiga kutsume kooliõpilasi pärimusmuusika ansambleid kuulama,» rääkis pärimusmuusika keskuse projektijuht Anu Rannu. «Bändid aga ei saa igasse kooli minna, sest ühelt poolt pole koolidel sellist raha, et kogu ansambel kohale kutsuda, ning teisalt pole kohapeal ka vajalikke tehnilisi võimalusi.»

Rannu lisas, et keskus soovib noori harjutada mõttega, et koolist tasub väljasõite teha nii teatrisse kui kontserdile. Nii kasvatatakse endale publikut. Samas toonitas ta, et kontserdid pole sugugi ainult lastele ja noortele mõeldud – uksed on avatud kõikidele huvilistele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles