Ministrite otsus toob uue koolimaja

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebruarist tühjalt seisev büroohoone peaks ümber sündima kooliks, kus täiskasvanud hakkavad kursustel käima ning jagatakse karjäärinõu.
Veebruarist tühjalt seisev büroohoone peaks ümber sündima kooliks, kus täiskasvanud hakkavad kursustel käima ning jagatakse karjäärinõu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valitsuse otsusega liikus endine Viljandi maaparandusbüroo hoone ühe Isamaa ja Res Publica Liidu poliitiku juhitava ministeeriumi käest teisele, kes andis selle omakorda sama partei kolmanda liikme juhitavale asutusele.

Valitsuse otsusega andis põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder Viljandis Leola tänaval tühjalt seisva maja oma erakonnakaaslase Tõnis Lukase juhitavale haridus- ja teadusministeeriumile. Lukas annab selle edasi Viljandi ühendatud kutsekeskkoolile, mida juhib mõlema ministri parteikaaslane Tarmo Loodus.

Tehinguga seotud inimeste kinnitust mööda pole maja omandiõiguse liikumisel poliitikaga mingit seost ning see on endiselt riigi hallata.

Helir-Valdor Seedri sõnul jäi Leola tänav 15-a maja tühjaks siis, kui põllumajandusministeerium sai endale varem maavalitsuse kasutada olnud hoone Vabaduse platsi ääres ja otsustas kõik oma ametnikud sinna kolida.

Seetõttu jäid esmalt tühjaks linna piiril paiknevad veterinaarkeskuse ruumid, mis anti Kaitseliidule. 2. veebruaril kolis mujale ka maaparandusbüroo ning seest ja väljast korda tehtud maja Leola tänaval jäi tühjaks.

Aasta tagasi hakati otsima riigiasutust, kes võiks selle endale võtta, kuid ei leitud. Kuuldus kasutuseta majast jõudis Vana-Võidus töötava kutsekeskkooli juhi Tarmo Looduse kõrvu, kel tekkis idee rajada sinna täiskasvanute täiendusõppekeskus.
«Folgipeol esitasin ministritele selle kohta küsimuse,» meenutas Loodus. «Poliitikaga pole see seotud.»

Viljandi ühendatud kutsekeskkooli täiendusõppe osakonna juhi Kadri Londoni sõnul on kooli ruumid linnas kaubamaja kolmandal korrusel. «Eakamatel või viletsama tervisega inimestel annab sinna üles ronida,» nentis ta. «Meil ei ole praegu kursuslastele ja lektorile puhkeruumi ning tunneme vajadust ka väikese laoruumi järele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles