Loodi mõis tahab rändurid kohalikega jutule aidata

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui seni on taastatav Loodi mõis olnud tõmbekeskus eeskätt rahvusliku puutöö meistritele, siis edaspidi võiks see Urve Künsari arvates olla koht, kust loodusturismist huvituvad inimesed leiavad mitmekesise valiku teenuseid.
Kui seni on taastatav Loodi mõis olnud tõmbekeskus eeskätt rahvusliku puutöö meistritele, siis edaspidi võiks see Urve Künsari arvates olla koht, kust loodusturismist huvituvad inimesed leiavad mitmekesise valiku teenuseid. Foto: Marko Saarm / Sakala

Rääkides maaturismist, nenditakse aina sagedamini, et selles valdkonnas püsivad paremini vee peal need, kel jagub nutikust pakkuda ränduritele välja omanäolisi teenuseid. Taastatavas Loodi mõisas püütakse just seda mõtet silmas pidada.

Aastaid tühjalt seisnud mõisakompleksi varjus on viimastel aastatel kodu leidnud mitu ühingut ja ettevõtet. Kõik nad loodavad tasapisi omas nišis haaret laiendada.

Kuniks mõisaansambli härrastemaja on õppe- ja külastuskeskuseks renoveerimata, tuleb kompleksi südameks pidada kõrvalhoones aasta ringi tegutsevat puidutöökoda, kus huvilised saavad meistrite näpunäidete järgi kasutada spetsiaalseid puidutöötlemise riistu. Sealsamas korraldab Rahvusliku Ehituse Selts regulaarselt puukäsitöö koolitusi ja õppepraktikaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles