Suvel müüdi rohkem eramaju kui buumiajal

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arco Vara Viljandi osakonna juhi Aime Opermanni sõnul pole elamumüügiturg tagasi buumiaega jõudnud.
Arco Vara Viljandi osakonna juhi Aime Opermanni sõnul pole elamumüügiturg tagasi buumiaega jõudnud. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kui eelmise aasta kolmandas kvartalis müüdi Viljandis 13 eramaja, siis tänavu samal ajal oli see arv 24, mis ületas isegi buumiaja taseme. Kinnisvaraekspertide sõnul ei saa siiski rääkida turu ülekuumenemisest.

Kõige suurem müügikuu oli juuli, kui kaubaks läks 11 eramut. Arco Vara Viljandi osakonna juhi Aime Opermanni sõnul on kauplemine hoonestatud elamumaaga olnud sügiseti aastaid väga elav, kuid tänavu pakuti elamuid ilmselt rohkem kui eelmisel aastal ja klientidel oli, mida valida.

Keskmine elamutehingute hind tõusis Viljandis 37 538 eurolt 55 002 euroni ehk 46,5 protsenti, selgus Arco Vara Viljandi linna ja maakonna kolmanda kvartali kinnisvaraturu ülevaatest. Tehingute arv ületas möödunud aasta kolmanda kvartali taset 44,8 protsendi ja keskmine tehingu hind 14,8 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles