Islamiusulised on Viljandi spämmpostitustega ära sidunud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oktoobri keskpaigast saati on islamiusulised sidunud Viljandi nime Twitteris hulga ühe ja sama sisuga sõnumitega, mis propageerivad islamit. Postitajate kasutajanimed ja aadressid viitavad samuti islamile. 

Postituse leiab Twitterist märksõnaga #viljandi. Kõikide postituste sõnum on: «Väike värviline abimees islami mõistmiseks» ning sellele on lisatud veebilink, mida sotsiaalmeedia ekspert, Tartu ülikooli meedia ja kommunikatsiooni doktoriõppekava programmijuht Andra Siibak avada ei soovita. Tema sõnul on viimasel ajal liikvel pahavara, mis saadetud lingi avamisel omastab arvuti sisu. «Et see kõikide failide ja töödokumentidega tagasi saada, on vaja hakata lunaraha maksma,» hoiatas Siibak. 

Eksperdi ütlemist mööda jagatakse sotsiaalmeedias radikaalsete vaadete või vihakõne propageerijad nelja rühma. Kahte esimest nimetatakse sõduriteks, kes usuvad ühte ja ainsat püha tõde ning võitlevad iga hinna eest, et seda kuulutada ja levitada. Et tõe vastuvõtmiseks keegi garantiid ei anna, valavad nad kõikvõimalikud kanalid oma maailmanägemisega agressiivselt üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles