Viljandi firma võõpas Skandinaavia triibuliseks ja võtab nüüd ette Ameerika

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Enneti sõnul on Euroopas enim nõudlust valgete teetriipude järele. Seevastu Ameerikas on hoonete ümbruses üpris levinud ka punased jooned. Hermseali tehasel pole oluline, milline toon termoplastile anda.
Tõnis Enneti sõnul on Euroopas enim nõudlust valgete teetriipude järele. Seevastu Ameerikas on hoonete ümbruses üpris levinud ka punased jooned. Hermseali tehasel pole oluline, milline toon termoplastile anda. Foto: Marko Saarm / Sakala

Raske ennustada, kas mõni viljandlane võiks lähiajal sattuda jalgrattaga mööda Ida-Taiwani kergliiklusteed Dongshani raudteejaama poole väntama. Kui see aga juhtub, võib ta kolm kilomeetrit enne sihtkohta jõudmist sadulast maha tulla ja asfaldilt vastu vaatavat helesinisest termoplastist suunaviita silitada. See on valmistatud tema kodulinnas.

Tegelikult pole kauge Taiwan sugugi ainus välisriik, kus Viljandi aktsiaseltsi Hermseal toodetud teemärgised rändureid juhatavad ja hoiatavad. Soome, Rootsi ja Norra on neist tulvil. Samuti on väga tõenäoline, et autoga läbi Saksamaa, Hollandi ja Põhja-Prantsusmaa tuhisedes sõidetakse üle mõnest viljandlaste kokkusegatud ülekäigurajast või kiiruspiirangut tähistavast märgist.

Pilk üle ookeani

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles