Eesti Post kavatseb kirjamargi hinda tõsta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Konkurentsiamet andis Eesti riigile kuuluvale ettevõttele Eesti Post loa tõsta 1. jaanuarist kahjumi vähendamiseks teenuste hindu. Siseriikliku lihtkirja saatekulu tõuseb 55 sendilt 65 sendile.

Aktsiaseltsi Eesti Post postiteenuste divisjoni juht Kaido Padar ütles, et margi hinna tõusu põhjuseks on eelkõige kirjateenuse mahtude jätkuv kahanemine ning esmatasandi töötajate kasvav palgasurve. «Inimeste soov ja vajadus kirju saata jääb iga aastaga järjest väiksemaks, kuid nõuded on jäänud samaks. Margi hinna tõus on vältimatu,» nentis Padar.

Kirjade hulk on viimasel ajal kahanenud stabiilselt igal aastal kuni 15 protsenti. Eeldatavalt langeb margiga saadetavate Eesti-siseste standardkirjade arv selle aasta lõpuks 2,4 miljonini. Suur osa planeeritud hinnatõusust on tingitud ligi 2000 esmatasandi töötaja peaaegu 20-protsendisest palgatõusust viimase kolme aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles