Kuidas liita kahte kõva kivi ehk Haldusrefom Mulgimaal

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujula on mõlema valla keskuses. Abja-Paluojal on see aga uus ja suurem ning seal on rohkem võimalusi. Dubleerivad ettevõtmisi on kahes keskuses veelgi ning mõlemad vallad on veendunud, et suudavad end ka ülal pidada.
Ujula on mõlema valla keskuses. Abja-Paluojal on see aga uus ja suurem ning seal on rohkem võimalusi. Dubleerivad ettevõtmisi on kahes keskuses veelgi ning mõlemad vallad on veendunud, et suudavad end ka ülal pidada. Foto: Marko Saarm / Sakala

Riigijuhtide ideele viia Eesti haldusreform läbi nii, et tekiks vähemalt 5000 elanikuga vallad või linnad, on Viljandimaal tõenäoliselt suurim vastuseis Mulgimaa südames, kus kaks naabrit ei taha teineteisega ühineda.

«Me ei saa ühineda,» vastas Abja vallavanem Peeter Rahnel veendunult küsimusele, kas Abja ja Karksi liitumine võiks kõne alla tulla. «Me ei näe selleks põhjust, sest nii Abja kui Karksi saavad täielikult hakkama.»

Karksi vallavanem Taimo Tugi kasutas samale küsimusele vastamiseks pisut leebemat tooni, öeldes, et selline ühinemine oleks praegusel juhul väga keeruline. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles