Erakoolid soovivad koolivõrgus kindlamalt kanda kinnitada

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakoolide väikesed klassid võimaldavad õpetajal õpilastele suuremat tähelepanu osutada. Ühel koolipäeval ladusid Oja kooli lapsed õppetöö osana Viljandi rannas kivikestest kolmnurka.
Erakoolide väikesed klassid võimaldavad õpetajal õpilastele suuremat tähelepanu osutada. Ühel koolipäeval ladusid Oja kooli lapsed õppetöö osana Viljandi rannas kivikestest kolmnurka. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kui erakooliseadust 2010. aastal ülla eesmärgi nimel muudeti, ei osanud keegi aimata, et viis aastat hiljem ollakse seisus, kus on olemas riigikohtu lahend ja haridusministeerium tahab seadust tagasi muuta. Erakoolid on aga saanud maitsta erikohtlemise magusaid vilju ja tahavad nüüd saada üheks haridusmaastiku loomulikuks osaks.  

Viljandimaal on kolm erakooli. Kaks nendest, Oja kool ja Viljandi vaba waldorfkool, tegutsevad Viljandis ning kolmas, erivajadustega lastele mõeldud Jaagu lasteaed-põhikool, Viljandi vallas. Praeguse seaduse kohaselt on Viljandi linnal ja vallal kohustus katta nendes koolides käivate linnalaste tegevuskulud. Seda toetust kutsutakse ka kohamaksuks ja see küündib 91 euroni õpilase kohta kuus.  

Varem oli niisugune toetuse maksmine linna- ja vallavalitsusele vabatahtlik, aga 1. septembril 2011 jõustunud erakooliseaduse muudatusega sai see neile munitsipaalkoolide ülalpidamise kõrval kohustuslikuks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles