Repliik. Joon, kuni kustun

Tea Raidsalu
, korrektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tea Raidsalu
Tea Raidsalu Foto: Elmo Riig / Sakala

Eri institutsioonid vaevad, mil moel piirata alkoholi kättesaadavust ja tarbimist, ning propageerivad tervislikku ja alkoholi eitavat eluviisi. Suhtumine joovastavatesse jookidesse saab alguse kodust, maast madalast.

Mida aga arvata vanemaist, kes riietavad oma mõnekuise beebi bodisse, millele on tikitud «Joon, kuni kustun nagu isa» või «Joon, kuni kustun nagu vanaisa»? Just seesuguste kirjadega titeriideid võib kauplusest leida. Eks nõudlus ole firmale aluseks säärast kaupa valmistada. Nii et las jääda tema südameasjaks, missugust sõnumit ta soovib edastada. Muidugi on see omamoodi nali ja igaüks adub seda omamoodi.

Lapse esmased eeskujud on tema vanemad ja vanavanemad ning nende käitumist järgib ta alateadlikult. Tekib küsimus, kas tõesti on meie peredes sedavõrd palju selliseid isasid ja vanaisasid, kelle niisugust käitumist on tarvis rõhutada ja esile tõsta ning leida nende ja väikse ilmakodaniku vahel selline võrdlusmoment. Kui see on tõepoolest nõnda, on küll väga kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles