Avalik kiri Sakalale esitlusega seoses

Sirje Kiin
, kirjandusteadlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

31. oktoobri Sakalas ilmunud Tiina Sarve lühiartikkel minu Marie Underi biograafia venekeelse tõlkeraamatu esitlusest Viljandi linnaraamatukogus tänavu 27. oktoobril kajastas kultuurisündmust üsna ühekülgselt, pealiskaudselt ning põhjendamatult negatiivse eelhoiakuga.

Kui end kultuuriajakirjanikuks pidav kirjainimene väidab, et minu «mammutmonograafia» on pälvinud põhjendatud kriitikat, oleksin sellega täiesti päri, aga ta jätab targu mainimata, et 2009. aastal ilmunud Underi-monograafia pälvis palju rohkem positiivset vastuvõttu: esmalt oli tegemist Turu ülikoolis edukalt kaitstud doktoritööga võrdleva kirjandusteaduse alal, teiseks nimetati teos 2010. aastal Eestis kahe kirjandusauhinna nominendiks, kolmandaks pälvis teos 2011. aastal Rootsis tegutseva Underi-Adsoni Fondi kirjanduspreemia.

Tiina Sarv pole ilmselt vaevunud lugema Tartu ülikooli kirjandusprofessori Arne Merilai Sirbis ilmunud positiivset arvustust mu doktoritööle, kõnelemata teistest pädevaist ning tunnustavaist arvustustest. On raske uskuda, et Sakala kultuuriajakirjanik loeb ligi 900-leheküljelise kirjandusteadusliku monograafia kohta ainult kollase ja skandaalimaia Õhtulehe juhuslikku pealkirja, mis oli täielikult kontekstist välja rebitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles