Repliik. Halvasti ja hästi

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Sarv
Tiina Sarv Foto: Jaan Pääsuke

Kui Synlab algatas heategevusliku meeste tasuta testimise kampaania, ei osanud korraldajad arvata, et huvilisi on nii palju. Vähemalt Viljandi labori uksetagune oli umbes ja paljud pöördusid pahaselt tagasi.

Samas on see väga hea koguni kahes mõttes. Esiteks näitab, et Eesti mehed ei kannata enam kangelaslikult vaikides oma tervisehädade käes ja lasevad end isegi ennetavalt uurida. Sellega seoses meenub meestearst Margus Punabi jutt, kuidas USA-s saavutati halvaloomulistesse kasvajatesse suremuse kahanemine just tänu meeste PSA uuringutele ja varajasele ravile.

Teiseks üllatas meeldivalt Synlab, kes selle asemel et rääkida, kuidas ta niigi head teeb ja pole selles süüdi, et testida soovijaid nõnda palju on, suurendas operatiivselt analüüside võtmise võimekust. Alguses asus kuuldavasti appi ka vastutav laboriarst ise, nüüd on kohal teine laborant Tartust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles