Edevusest netti riputatud video tõi motomeestele uurimise

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motohuligaanid sõitsid valimatult lossimägede varemete vahel, sildadel ja jalgradadel.
Motohuligaanid sõitsid valimatult lossimägede varemete vahel, sildadel ja jalgradadel. Foto: Kuvatõmmis

Populaarsesse videokeskkonda Youtube on 12. oktoobril lisatud videoklipp sellest, kuidas kaks mootorratturit Viljandi lossimägede nõlvadel, treppidel ja kõnniteedel arutult ringi kihutavad.

Kogu trikitamine on üles võetud ühe ratturi kiivrikaameraga ning üle kümne minuti vältavas klipis täristatakse kogu ala risti-rästi läbi. Mehed ei pea paljuks rippsillale kummi kärsatades musti jutte tõmmata ja jalutusradadel hulljulgeid kiirendussööste sooritada. Ühtegi pahaaimamatut patseerijat nende rataste ette ei jää ning huligaanid lõpetavad sügavas padrikus üksteist kordamööda mudast välja sikutades. 

Et ratturid kannavad tumendatud klaasidega kiivreid, pole nende nägusid näha. Küll aga vilksavad videos mõlema ratta numbrimärgid. Autoregistrikeskuse otsingumootori andmetel kannavad neid 2007. aastal arvele võetud ning üsna võrdsete näitajatega tsiklid: ühe mootori töömaht on 660 ja teisel 553 kuupsentimeetrit ning nende tühimass on vastavalt 189 ja 131 kilogrammi. Ülevaatus on tehtud mõlemal mootorrattal, kuid pisemal pole parajasti kehtivat liikluskindlustust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles