VILJANDI UJULA: Uue ehituseks toetust ei saa ja vana remondiks pole raha

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakobsoni kooli ujula saatus on praegu noateral. Ühe stsenaariumi kohaselt suletakse see sootuks, teise variandi kohaselt saaks sellest minispaa, kuid siis tuleb linnarahval veekeskusest suu puhtaks pühkida.
Jakobsoni kooli ujula saatus on praegu noateral. Ühe stsenaariumi kohaselt suletakse see sootuks, teise variandi kohaselt saaks sellest minispaa, kuid siis tuleb linnarahval veekeskusest suu puhtaks pühkida. Foto: Marko Saarm / Sakala

Oktoobris sai linnajuhtidele selgeks, et uue veekeskuse rajamiseks riigilt rahaabi ei tule ning vana kooliujula remont läheks plaanitust kaks korda kallimaks. Optimism on linnavalitsusel aga säilinud.

«Veekeskus peab tulema!» Selliste sõnadega alustas Viljandi linnapea Ando Kiviberg vastust volikogu liikmetele, kes uurisid nädal tagasi, kui kaugele on jõudnud spaahotelli või veekeskuse arendamine.

Paraku pole linnavalitsusel optimistliku tulevikku vaatamise kõrvale vähemalt esialgu midagi rohkem lisada. Hoopis vastupidi. Sügise jooksul on selgunud, et 2800 ruutmeetri suuruse veespordi- ja tervisekeskuse rajamiseks riigilt 5,1 miljonit eurot saada ei ole reaalne ning seda raha üldse küsima ei mindagi. Lisaks jõudis koos Jakobsoni kooli ujula ehitusprojektiga linnavalitsusse hinnaprognoos, mis osutus loodetust üle kahe korra kallimaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles