Pärimusmuusikud asuvad punti DJ-dega

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimusmuusika lõikuspeol parima DJ auhinna pälvinud Harl:Etno ehk Harlet Orasmaa.
Pärimusmuusika lõikuspeol parima DJ auhinna pälvinud Harl:Etno ehk Harlet Orasmaa. Foto: Marko Saarm / Sakala
Reedel, 6. novembril astuvad lavale etnomuusikat mängivad DJ-d ja pärimusmuusikud. 
Korraldajate kinnitusel on juba teada, et etnomuusikat mängivad DJ-d leiavad järjest rohkem kohta folkfestivalide programmides ja ööklubides. Nüüd otsitakse viise, kuidas seda veel rohkem pärimusliku muusikaga siduda ja publikule atraktiivsemaks muuta. Üks võimalus on ühendada elus pärimusmuusika ja plaadimuusika, nagu sel nädalal pärimusmuusika aidas plaani võetud ongi. 
Projekti on kaasatud tuntumaid nimed hetke etnomuusika DJ-de hulgast: tänavu esimest korda välja antud parima DJ laureaat Etnoklupide hääletusel Harl:Etno, legendaarne reggae-selektor Don Erikson ja rühmituse Valge Maja DJ Ivar Piterskhh. Ka kaasa löövate muusikute hulgas on oma ala tipud Villu Talsi, Kulno Malva, Taavet Niller ja teised.
Selleks, et muusika klubiline iseloom paremini välja tuleks, peetakse pidu pärimusmuusika aida keldriruumides, mis üheks õhtuks ööklubiks kohandatakse.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles