Kultuuritegijad räägivad vastutusest

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandisse tuli konverentsi pidama üle 150 kultuuriga rohkem või vähem seotud inimest.
Viljandisse tuli konverentsi pidama üle 150 kultuuriga rohkem või vähem seotud inimest. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis jätkub täna eile alanud mittetulundusühingu Eesti Kultuuri Koda korraldatud konverents «Vastutus + kultuur = vastutuskultuur?». Selle üle, kes ja kuidas vastutab Eestis kultuuri elujõu, rikkuse, jätkusuutlikkuse ja kultuuripärandi säilimise eest, arutlevad peale kultuuritegelaste näiteks sotsiaalteadlased ja poliitikud.   

«Me oleme ikka tahtnud viia inimestele kultuuri sülle ja kätte,» rääkis üks konverentsi korraldajaid, Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia kultuurikorralduse õppekava neljanda aasta tudeng Marili Niidumaa, kellele konverents on ühtlasi lõputöö.

«Ma tulin siia konverentsile, et rääkida vastutusest – teema tundus nii hõrk,» ütles ühes konverentsi väitlusringis Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse juhataja Aet Maatee. «Kui rääkida aga sellest, kui vaba on kultuuriorganisatsiooni juht, siis: ei ole vaba! Eelmise noortepeo kavas oli meil üks Heiki Vilepi sõnadele loodud laul ja siis sekkub korraga võrdõiguslikkuse nõunik. Ma ei taha rääkida sellest, kuidas viimase peo eel oli mu suurim kirjasõber õiguskantsler – pidin lõputult vastama.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles