KIRI. Oma nimi, võõras tooraine

, köögiviljakasvataja ja talunik Karksi-Nuia külje alt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Inimesed, kes ostavad Maa­härra, Härmavilja, Mamma või muu ilusa eestikeelse nimega tooteid, arvates, et need on eriti tervislikud, sest on kohaliku põllumehe kasvatatud, saavad petta, sest Eestist ei ole seal peale ilusa nime midagi.

Ma ei ole seniajani taibanud, miks valitsus pole sellist auku sulgenud. Seni, kui laseme kaubal, mida suudame ise toota, vabalt sisse voolata ja sellele mingeid regulatsioone peale ei pane, olukord ei parane. Samal ajal on minul väikese köögiviljakasvatajana aina raskem hakkama saada.

Pakun oma kaupa Viljandi turul. Et ostmine muudkui väheneb, olen sunnitud hindu tõstma, aga lõputult seda ju teha ei saa. Küllap pean minagi varsti minema riigilt toimetulekuabi küsima. Samal ajal hõivab turu teiste riikide kaup. Eesti riik nöögib põllumeest ja Euroopa Liidu toetused on Eesti põllumehele mitu korda väiksemad kui mõne teise riigi põllumeestele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles