Päev enne hääletust püsis õhus mitu lahtist otsa

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Läheb kuidas läheb. See on demokraatia,» ütles Kolga-Jaani vallavanem Kalevi Kaur päev enne vallavolikogu istungit, mille päevakorras on tema umbusaldamise hääletus.
«Läheb kuidas läheb. See on demokraatia,» ütles Kolga-Jaani vallavanem Kalevi Kaur päev enne vallavolikogu istungit, mille päevakorras on tema umbusaldamise hääletus. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täna on Kolga-Jaani vallavolikogu istung, mille päevakorras on vallavanem Kalevi Kauri ning nelja vallavalitsuse liikme umbusaldamise hääletus. Seda, kes võiks umbusaldamise läbiminemise korral vallas ohjad haarata, ei soovinud Kauriga rahulolematute volikogu liikmete eestkõneleja Anzori Barkalaja eile välja öelda.

«Varasemast kogemusest teame, et töötlemine hakkab kohe peale ja keegi ei taha Kalevi Kauriga vastuollu sattuda, ning seepärast tegime kokkuleppe, et kõigepealt viime läbi umbusalduse avaldamise protseduuri ja seejärel, järgmisel volikogul, esitame vastuvõtmiseks uued vallavalitsuse liikmed,» rääkis Barkalaja. «Niipalju võin ma öelda, et valdav osa neist on valla inimesed.»

Kolga-Jaani vallavolikogu haridus-, kultuuri- ja spordikomisjoni esimehe kohal olev Anzori Barkalaja kinnitas, et tema omavalitsusjuhiks saada ei soovi. Samuti soostus ta ütlema, et valla etteotsa soovitakse seada pädev inimene, kes tuleb väljastpoolt valda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles