Krossiraja vastased: Karksi vald jättis meid üksi

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli töökeskkonna labori spetsialistid olid laupäeval oma mõõteseadmed üles pannud Vana-Virite krossirajast umbes 400 meetri kaugusele Pisina talu põllule.
Tartu ülikooli töökeskkonna labori spetsialistid olid laupäeval oma mõõteseadmed üles pannud Vana-Virite krossirajast umbes 400 meetri kaugusele Pisina talu põllule. Foto: Marko Saarm / Sakala

Karksi vallavalitsus hindas Mäeküla ja Sudiste küla piiril juba kolmandat aastat paksu verd põhjustava motokrossiraja seaduslikuks. Osa ümbruskonna elanikke ei kavatse sellega leppida ja kaalub kohtusse pöördumist.

Vana-Virite talu maale üle-eelmisel aastal rajatud krossirajal peeti läinud laupäeval kümnete inimeste osavõtul perepäeva. Seda hoolimata tõigast, et peremees Aivar Moks oli kevadel vallavolikogule saadetud kirjas lubanud avalikuks otstarbeks mõeldud motokeskuse arendamisest ja seal ürituste korraldamisest loobuda. Samal ajal kui mootoritest ja võidukihutamisest lummatud huvilised katsetasid rajal nii ATV-sid kui tsikleid, olid mõnisada meetrit eemal maanteeäärsel põllul Tartu ülikooli töökeskkonnalabori spetsialistid ametis mürataseme mõõtmisega.

Vallas pettunud

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles