Turuesine plats läheb suvel remonti

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimisplatsil Viljandi turu ees võib leida nii lompe kui auke.
Parkimisplatsil Viljandi turu ees võib leida nii lompe kui auke. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi turu ees laiuv parkimisplats, mis olenevalt olukorrast kas tolmab või kogub suuri lompe, peaks järgmisel suvel tundmatuseni muutuma.


Linnamajandusameti juhataja Priit Vihuri ütles, et praegu teevad oma tööd projekteerijad ja kui nende tähtaeg järgmise aasta algul kukub, saab hakata ehitajat otsima.



Tema andmeil jääb pärast remonti autodele parkimiseks senisest vähem kohti, kuid liikluskord paraneb tublisti, muutudes turvalisemaks ka jalakäijatele, kes praegu peavad teed otsima autode vahelt. Lisaks saab kogu ala korraliku valgustuse.

Platsi kattematerjal tuleb Vihuri sõnul erinev ja see selle kohta on vara visandeid välja käia. Linnal on plaanis osaliselt kasutada praegu platsi katvaid munakive ja ka nelikantkive ning võib-olla mingi ala asfalteerida.

«Kui palju plaanitav töö maksma läheb, ei tea veel öelda,» nentis Vihuri. «Enne peab projekt valmis saama.»

Suur remont on linnale nõnda tähtis, et on kantud lubadusena koalitsioonileppesse.

Järgmise aasta kõige olulisem teetöö on Viljandis Vihuri sõnul Reinu tee pikendus, mis läheb ka kõige rohkem maksma. Ta oli nõus, et turuesise platsi uuendamise võib selles mõttes seada teisele kohale.

Linnamajandusameti juhataja rääkis, et tänavune vihmane suvi pole tänavatele just hästi mõjunud, kuid olukorda ei saa ka tavalisest eriti hullemaks nimetada.

«Järgmisel nädalal algab sügisene aukude lappimine, selle abil elab talve üle,» tähendas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles